Geachte bezoeker,
De productie van The Perfect Performer luidsprekers is gestopt wegens het overlijden van de bouwer, Klaas Feenstra.
Deze website blijft toegankelijk. Er kunnen geen nieuwe bestellingen meer worden geplaatst. — Fam. Feenstra.

De "SoundStone" familie

De SoundStone familie van the Perfect Performer bestaat uit vijf modellen, oplopend in volume, prestaties, en natuurlijk gewicht.


Wat maakt speksteen ideaal voor high-fidelity luidsprekers?

Om een aantal redenen is deze steensoort ideaal als bouwmateriaal van luidsprekerbehuizingen: Speksteen is zwaar en stijf, resoneert vrijwel niet, en heeft een uitstekende inwendige demping.

Deze fraaie natuursteen is veruit te verkiezen boven MDF (Medium Density Fibres): het materiaal dat meestal wordt gebruikt voor luidsprekerbehuizingen. Het is z�lfs nog beter dan het zwaar geschoorde berken multiplex dat wordt toegepast bij onze eigen the Perfect Performer luidsprekers types King en Prince. En door zijn unieke akoestische eigenschappen en zijn mooie uiterlijk is het ook beter geschikt dan materialen als beton, marmer, zandsteen en leisteen.

Met speksteen kan een stevige behuizing voor de luidsprekers worden gemaakt: een trillingsvrij, onvervormbaar "pomphuis", zonder vertraagde resonanties, en met een optimale omzetting van elektrische in akoestische energie. Het grote gewicht en de enorme stijfheid leveren een uiterst gunstige verhouding op van dode massa versus bewegende massa.

Geen ander materiaal biedt deze unieke combinatie van gunstige eigenschappen.

Mooi en... vrijwel geen onderhoud.

Speksteen is mooi om te zien en heeft een elegante, exclusieve uitstraling. De steen heeft een fraaie tekening, een mooie tint en een zachte glans. Het materiaal is heel eenvoudig in onderhoud: een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel is voldoende.

Naar keuze kunnen de spekstenen luidsprekerbehuizingen geleverd worden in de volgende uitvoeringen: naturel, gelakt of bewerkt met was of fijne olie.

DISCLAIMER: The Perfect Performer luidsprekers zijn voortdurend onderhevig aan pogingen tot verdere verbetering. Met name hierdoor kan het te leveren product enigszins afwijken van de hier beschreven uitvoering(en). U wordt in dat geval vooraf geïnformeerd. Aan de gegevens in deze site kunnen geen rechten worden ontleend. De gehele inhoud van deze site is copyright © 't Appeltje - Loudspeaker Design te Appelscha, tenzij anders aangegeven. Productie: eelke.net, Utrecht. PRIVACY STATEMENT: Deze website verzamelt anonieme statistieken over de bezoekers. Deze informatie wordt alleen door 't Appeltje - Loudspeaker Design en eelke.net gebruikt, en wordt niet verkocht of op enige andere wijze ter beschikking gesteld aan derden.